12:15

Lohärads IF Röd

Referat: IFK Uppsala P99 - Lohärads IF Röd

Match mot duktiga IFK Uppsala. Dom är ett av de lag som man vill möta, matcherna mot dom är alltid utvecklande.

Det var strålande solsken. Killarna var lite sega innan och fokuseringen kändes sådär. Vi var inte med från början, tyvärr. Det stod 2-0 till IFK redan efter 8 minuter. Inte bra med tanke på att vi innan pratade om vissa saker, och det är just dom som bara inte fungerar. Vi gjorde många fel och hade det svårt. Var var bättre framåt än bakåt, det gäller hela matchen.

Det blev bättre fart på oss efter deras andra mål, dags att vakna då!
I den 22:a min gör vi 2-1. Vi hade ett bra spel vid mittplan och mot deras mål, det var många bra vinklar och passningar mellan Max, Zacke och Kalle. Där Zacke först skjuter på deras kille, som Kalle fångar upp och skjuter igen. På returen är Jocke framme och petar in den. Det var inte rättvis men väldigt skönt.

Minuten innan halvtid gör IFK 3-1, det kändes vädligt onödigt. Vi faller för mycket i försvarsarbetet, ingen som stöter, vi ger dom en massa tid helt i onödan.

Halvitd

Klart bättre spel av oss i början av 2:a halvlek, kändes som att flera ville prestera bättre nu. I den 44:e min får IFK straff, inget att säga om den. Men Rüdén tar den, mycket bra. Vi har en bra period spelmässigt.

I den 47:e min gör vi 3-2, skönt. Här sköt Robin ett bra skott som Jocke (igen) var framme och petade in returen.

Här hoppades vi att det skulle ge oss en massa ny energi och att nu skulle vi höja oss. Men det blev tyvärr tvärtom. Vi började slarva och spelade inte bra. Istället gör IFK två mål inom 2 minuter (54/56:e min), alldeles för enkelt, vart var vi i vårt försvarsarbete, alldeles för passivt. Nu var det en brant uppförsbacke, inte bra att ligga under med 3 mål mot IFK.

I den sista minuten får vi ännu en straff emot oss, som IFK den här gången skjuter utanför. Men Rûdén är med på den och går åt rätt håll, bra.

Vi förlorar mot ett bättre lag, som ändå inte gör en jätte match. Vi tackar IFK för dagens match. Vi tackar även domaren som gjorde en mycket bra match.

Plus till Rüdén och Robin som båda gör en mycket bra match och visar rätt inställning. Plus även till Max första halvlek som vänsterback.